Tim Wendelboe er en anerkjent baristakunstner og er innehaver av Tim Wendelboe espressobar, mikrobryggeri og opplæringssenter. Her er hans tips for å få best mulig filterkaffe hjemme:
1. Bruk en kaffetrakter som er godkjent av ECBC (European Coffee Brewing Centre). Da vet du at du trekker ut optimalt med smaksstoffer fra kaffen.
2. Kvern kaffen selv. Da beholder du mest av aromaene.
3. Lagre alltid kaffen kaldt, tørt og mørkt. Lys og luft forvitrer aromastoffene.
4. Bruk hvite filtre når du trakter kaffe. Brune filtre setter smak på kaffen. Metallfiltre tar ikke bort fettstoffene fra kaffen.
5. Bruk friskt, rent vann. Ren vannkaraffel eller trakter med avtakbar vanntank er å foretrekke.
6. Bruk riktig mengde med kaffe i forhold til vann. Bruk en kjøkkenvekt for å sikre riktig nivå. Rist på filterholderen for å fordele kaffen.
7. Juster dryppstoppen til mengden kaffe du skal brygge. Da får du riktig tid på traktingen. Noen kaffetraktere har justerbar mengdeinnstilling på filterholderen.
8. Nyt kaffen nytraktet. Ikke la den stå lenger enn 30 minutter på varmeplaten. Etter det blir den besk og dårlig.

Vi har utviklet en egen serie med kafferelaterte produkter som heter Wilfa Svart. Serien består av kaffetraktere, kaffekverner, vannkoker og pour over kaffebrygger. Les mer om Wilfa Svart-serien her