Grøtotto – av Andreas Viestad – lagd i ferskpresset grønnsaksjuice
Ingredienser (4 personer)
- 4 ovnsstekte villfuglbryster (evt. 1 stort kyllingbryst)
- 2 dl hele polerte byggryn, bløtlagt i 12 timer
- ca. 7 dl nypresset grønnsaksjuice (ca. 1kg grønnsaker) (evt. 7 dl vann)
- 2 laurbærblader
- 50-100 g revet ost, gjerne cheddaren fra Thorbjørnrud
- smak til med salt, pepper og friske urter
Grønnsaker som blir brukt av Andreas
- Grønne busten fra fennikel, gulrot, kålrot, sellerirot, bladene på sellerirot.
Slik gjør du
- Press grønnsaksjuice av en blanding av rotgrønnsaker og kålvekster i Juicemaster. Hvor mye du får ut av 1 kilo grønnsaker avhenger av hvor vannholdige de er, så du må kanskje spe med litt vann også.
- Legg kornene i blandingen av juice og vann over natten.
- Fuglene kan bakes hele i ovnen i rundt 1 time på 150 grader, eller du kan skjære ut bryststykkene først og pannesteke dem med Rørossmør i et par minutter. Bruker du kyllingbryst, må du ikke steke dem for lenge. De blir lett tørre. Husk å la kjøttet hvile før du skjærer skiver av det.
- Ha byggryn og juice i en kjele, sammen med laurbærblader.
- La grynene småkoke i omtrent 30 minutter, eller til konsistensen er myk. Rør litt undeveis.
- Tilsett ost, og bland godt sammen.
- Smak til med salt, pepper og dine favoritturter. Timian, estragon og salvie er gode tips.
Tips! Du kan også lett lage en urteolje: Finhakk urter og ha dem på en flaske med god olivenolje. La stå noen timer før bruk.

Skjær tynne skiver av fuglebrystene, og anrett dem oppå hver grøttallerken. Ha finhakkede urter eller noen dråper urteolje over.