60 porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 125 g sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 75 g potetmel
  • 300 g romtemperert smør , i terninger
  • 350 g hvetemel

Slik gjør du:

  1. Rør sammen egg, eggeplomme, sukker, fløte, vaniljesukker, kardemomme og potetmel i en bolle.
  2. Tilsett smør i terninger litt etter litt, mens du rører godt. Deigen skal nå være litt klumpete.
  3. Ha mel i blandingen i flere omganger, rør godt innimellom til du har en fast deig. Den skal ikke være klissete.
  4. Dekk bollen med plastfolie og sett deigen kjølig i ca. 30 minutter.
  5. Kjevle deigen til en avlang leiv, som deretter brettes inn mot midten. Gjenta denne prosessen 2 ganger.
  6. Pakk deigen inn i plastfolie og la den stå kjølig over natten.
  7. La deigen stå i romtemperatur 30 minutter før bruk. Ha litt mel på benken og kjevle deigen til den har en tykkelse på 1 1/2 mm.
  8. Lag en mal i papp eller papir lik størrelsen på jernet du har. Da blir det lettere å få kakene i lik størrelse.
  9. Skjær ut kakene etter en mal, og stek dem Goro gorojern til de er pent gylne.

Tips: Spis kakene som dem er eller server dem sammen med friske bær og pisket krem.

Kilde: matprat.no

Anbefalt produkt:

Goro gorojern