vaniljeiskrem_m_peanotter_detsoteliv

Ingredienser

♥ 4 dl helmelk
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 eggeplommer
♥ 200 g sukker
♥ 150 g kokesjokolade eller annen mørk sjokolade
♥ 150 g salte peanøtter

Slik gjør du

  1. Ha melk og kremfløte i en kjele.
  2. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med vaniljefrø.
  3. Ha både vaniljefrø og den snittede vaniljestangen i fløtemelken. Gi blandingen et oppkok og ta kjelen av platen. La fløtemelken avkjøles og fjern deretter vaniljestangen.
  4. Pisk eggeplommer og sukker luftig.
  5. Ha vaniljefløtemelken litt og litt i eggedosisen og rør blandingen jevn.
  6. Ha så alt sammen tilbake i kjelen. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden.
  7. Blandingen skal bli varm så det begynner å ryke, men må ikke koke, for da skiller den seg. Iskremblandingen skal tykne nok til at den legger seg som et lag på baksiden av røresleiven din.
  8. Når blandingen har fått riktig tykkelse, tas kjelen av platen og avkjøles til ca. romtemperatur.
  9. Kjør blandingen i iskremmaskin.
  10. Hakk mørk sjokolade og peanøtter som tilsettes helt på slutten.

Server iskremen med en gang hvis du liker den myk (evt ta den ut av fryseren en liten stund før servering), eller sett den i fryseren klar til servering for å få den fastere.

Kilde: detsoteliv.no

Anbefalt produkt

Vanilje ICM-C15 Best i test