Surmelksvafler
Ingredienser
- 100 g smør
- 4 egg
- 2 dl sukker
- 1 liter surmelk (se tips)
- 2 ts natron
- 500 g hvetemel
Slik gjør du
- Smelt og avkjøl smøret.
- Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp.
- Rør i kefir, natron og det smeltede smøret. Ha deretter i hvetemelet i et par omganger, og rør til vaffelrøren er tykk og jevn.
- La deigen stå og svelle i ca 30 min. Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk gjerne litt ekstra smør under stekingen.
- Serveres nystekte sammen med syltetøy og eventuelt rømme.
Tips
♥ Du kan variere med ulike typer surmelk – både kefir, Cultura og kulturmelk fungere fint. Det går også greit å bruke fettreduserte varianter.
♥ Vafler smaker best nystekte, så det er ikke vits i å steke opp all røren hvis du vet at ikke alle vaflene kommer til å bli spist opp. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i kjøleskapet i flere dager. Røren kommer da til å tykne, slik at den må spes med litt ekstra melk eller surmelk.
Kilde: detsoteliv.no