Ingredienser

  • 100 g smør
  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 liter surmelk (se tips)
  • 2 ts natron
  • 500 g hvetemel

Slik gjør du

  1. Smelt og avkjøl smøret.
  2. Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp.
  3. Rør i kefir, natron og det smeltede smøret. Ha deretter i hvetemelet i et par omganger, og rør til vaffelrøren er tykk og jevn.
  4. La deigen stå og svelle i ca 30 min. Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk gjerne litt ekstra smør under stekingen.
  5. Serveres nystekte sammen med syltetøy og eventuelt rømme.

Tips

♥ Du kan variere med ulike typer surmelk – både kefir, Cultura og kulturmelk fungere fint. Det går også greit å bruke fettreduserte varianter.

♥ Vafler smaker best nystekte, så det er ikke vits i å steke opp all røren hvis du vet at ikke alle vaflene kommer til å bli spist opp. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i kjøleskapet i flere dager. Røren kommer da til å tykne, slik at den må spes med litt ekstra melk eller surmelk.
Kilde:  detsoteliv.no

Anbefalt produkt

BELL – verdens beste vaffeljern

Publisert 28. april, 2015 i Vaffel