Ingredienser
1 ½ dl brødsmuler
½ dl melk
3 dl revet parmesan
½ løk, finhakket
1 dl flatpersille, finhakket
noen kvister rosmarin
2 egg
4 fedd hvitløk, presset
½-1 rød hakket chilli eller cayennepepper
2 ts salt
1 ts nykvernet pepper
900 g kjøtt, som f. eks fra høyrygg, mørbrad, ytrefilet etc.
Fremgangsmåte
Husk at fettinnholdet varierer. Blande inn 200 g svinekjøtt hvis kjøttet er for magert.
Ha brødsmuler og melk i en liten bolle og sett til side slik at det får trekke. Kjør kjøttet gjennom kjøttkverna, bruk ringen med de mellomste hullene. Bland sammen parmesan, løk, persille, rosmarin egg, hvitløk, chili, salt og pepper i en stor bolle. Ha i kjøtt. Press melken ut av brødet og ha brødet i sammen med kjøttfarsen og kna det inn med hendene. Lag små kjøttboller og stek dem i smør og olje. Hold dem lune til dere skal spise. Evt varm dem opp like før.