Belgisk vaffel (Gaufres)
Dette trenger du
- 25 g gjær
- 150 g smør
- 3,5 dl melk
- 4 egg
- 1 ss matolje
- 3 ts vaniljesukker
- 100 g sukker
- 3,5 dl rømme
- 500 g hvetemel
Slik gjør du
- Smelt smøret og bland med melken. Varm opp til fingertemperatur. Smuldre opp gjæren og løs opp gjæren i vesken.
- Pisk eggeplommer, olje, vaniljesukker og sukker til luftig eggedosis.
- Bland i rømmen, smørmelken og hvetemelet.
- Pisk eggehvitene stive, vend det inn i deigen.
- La deigen stå og heve i 30 minutter.
- Hell røren i Gaufres belgisk vaffeljern. Bruk middels varme.
- Det anbefales å bruke litt ekstra smør eller formfett ved stekingen.
Belgiske vaffelrøredeigen er ganske tykk, så smør den godt utover i jernet.
Server dine belgiske vafler nystekte.
Tips! Smaker nydelig med friske bær til.
Anbefalt produkt