
Forretter du imponerer med – Rakfisk med pepperrotkrem og rødløk
Sukker er erstattet med kokt potet i røra, og skålene ble både fine og smakte deilig. Alt er laget med Topit vaffelskåljern fra Wilfa.
Ingredienser
(til ca 8 skåler)
2 kokte mandelpoteter, skrelt og delt i små biter som lar seg mose i maskin
2 ss rømme
1 egg
2 ss smeltet smør
2 ss maisenna
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene sammen i kjøkkenmaskin eller med stavmikser til du får en jevn røre. Varm opp TopIt-jernet, pensle med smør og ha i 2 rause spiseskjeer med deig/røre. Stek til skålene får den fargen du ønsker deg. Ta ut skålene av jernet og la dem kjøle seg ned. Så kan du kose deg med fyllet:
Fyll
Ingredienser
1 dl kremfløte
1 dl lettrømme
1 ts saft av presset sitron
1/2 ts sukker
1 cm pepperrotkrem fra tube
100 g rakfiskfilet
2 biter rødbet fra glass
2 ts hakket rødløk
Frisk dill og/eller gressløk til pynt
Fremgangsmåte
Pisk kremfløten og bland inn rømme, sitron, pepperrotkrem og sukker. Smak til. Skjær fisken i passende biter (ikke for store), hakk rødbete og rødløk og legg alt pent i vaffelskålene. Pynt med friske urter.
Server med en gang.
TIPS! Litt salat i bunnen gjør at skålene beholder den sprø konsistensen lenger.
Til disse herlige godbitene er det perfekt med en tørr champagne eller kald eplemost. Vel bekomme!
Kilde: Mai Eckhoff Morseth
Relaterte produkter:
