Forretter du imponerer med – Rakfisk med pepperrotkrem og rødløk

Sukker er erstattet med kokt potet i røra, og skålene ble både fine og smakte deilig. Alt er laget med Topit vaffelskåljern fra Wilfa.

Ingredienser

(til ca 8 skåler)

2 kokte mandelpoteter, skrelt og delt i små biter som lar seg mose i maskin

2 ss rømme

1 egg

2 ss smeltet smør

2 ss maisenna

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen i kjøkkenmaskin eller med stavmikser til du får en jevn røre. Varm opp TopIt-jernet, pensle med smør og ha i 2 rause spiseskjeer med deig/røre. Stek til skålene får den fargen du ønsker deg. Ta ut skålene av jernet og la dem kjøle seg ned. Så kan du kose deg med fyllet:

Fyll

Ingredienser

1 dl kremfløte

1 dl lettrømme

1 ts saft av presset sitron

1/2 ts sukker

1 cm pepperrotkrem fra tube

100 g rakfiskfilet

2 biter rødbet fra glass

2 ts hakket rødløk

Frisk dill og/eller gressløk til pynt

Fremgangsmåte

Pisk kremfløten og bland inn rømme, sitron, pepperrotkrem og sukker. Smak til. Skjær fisken i passende biter (ikke for store), hakk rødbete og rødløk og legg alt pent i vaffelskålene. Pynt med friske urter.

Server med en gang.

TIPS! Litt salat i bunnen gjør at skålene beholder den sprø konsistensen lenger.

Til disse herlige godbitene er det perfekt med en tørr champagne eller kald eplemost. Vel bekomme!

Kilde: Mai Eckhoff Morseth


Relaterte produkter:

Topit vaffeljern

Wilfa Topit

Publisert 18. januar, 2017 i Middag