Reker og avokadomousse

Forretter du imponerer med.

Sukker er erstattet med kokt potet i røra, og skålene ble både fine og smakte deilig. Alt er laget med Topit vaffelskåljern fra Wilfa.

Ingredienser

(til ca 8 skåler)

2 kokte mandelpoteter, skrelt og delt i små biter som lar seg mose i maskin

2 ss rømme

1 egg

2 ss smeltet smør

2 ss maisenna

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen i kjøkkenmaskin eller med stavmikser til du får en jevn røre. Varm opp TopIt-jernet, pensle med smør og ha i 2 rause spiseskjeer med deig/røre. Stek til skålene får den fargen du ønsker deg. Ta ut skålene av jernet og la dem kjøle seg ned. Så kan du kose deg med fyllet:

Ingredienser

1/2 avokado

1 ss crème fraîche

1 ts saft av presset sitron

Salt og pepper

Noen blader crispisalat

ca 16 reker (8 per skål)

Litt sitronskall til pynt

Fremgangsmåte

Skrell og mos avokado. Bland med crème fraîche og sitronsaft og smak til med salt og pepper. Skrell rekene. Legg litt crispisalat i bunnen av vaffelskålen og fyll på med avokadokrem, reker og revet sitronskall.

Kilde: Mai Eckhoff Morseth


Relaterte produkter:

Publisert 6. desember, 2016 i Middag