Ingredienser

Til 8 personer

4 dl mel
2 ½ dl revet gulrot
1 dl kokos
1 neve valnøtter
(hvis du vil)
2-3 ss revet
appelsinskall
klype salt
1 ts kanel
½ dl brunt sukker
1 dl honning
1 ts bakepulver
2 store egg
1 dl solsikkeolje

Topping:
4 ss mykt smør
½ dl kremost
2 dl melis
2 ts appelsineller
sitronjuice
store kokosflak

 

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180°C. Smør en liten kakeform, rund eller firkantet, med litt olje. Bruk gjerne bakepapir i bunnen. Bruk grønnsakshakkeren og riv skrelte gulrøtter. Sett til side.

Bruk bakebollen og rør sammen eggene. Tilsett olje og honning. Sikt inn mel, salt, bakepulver og kanel. Tilslutt ha i revet gulrot, kokos, brun sukker, revet appelsinskall og evnt. hakkede valnøtter.

Hell i formen og stek i 25-30 minutter, til den ser fast ut fin ut. Bruk gjerne en trepinne for å stikke ned i kaken. Pinnen skal være tørr, hvis ikke stek litt til. Avkjøl i formen.

I mellomtiden, lag toppingen. Ha kremost, smør, melis og appelsinjuice i den rengjorte bakebollen og pisk med vispen, til toppingen er luftig og kremet. Ta kaken ut av formen og legg det ut på serveringsfat og smør på topping. Pynt med kokosflak.